Cum sa scoti profit maxim din timpul tau online in videochat

afla de la trainerii standard studio de ce pierzi trafic daca te deloghezi desActivitatea de model videochat se desfasoara exclusiv online. Deci, singurul mod sa faci bani este sa petreci timp online facand streaming. Tine cont ca fiecare minut conteaza pentru ca iti aduce incasari.

Exista cateva mici trucuri tehnice care te ajuta sa-ti maximizezi profitul, dar tine minte ca atitudinea si comportamentul tau sunt cei mai importanti factori care atrag membrii in sesiuni private, adica in partea platita a chat-ului. Acest articol o sa-ti arate cateva mici tehnici prin care sa-ti cresti sansele de succes, mici trucuri pe care modelele de top le stiu si le aplica.

In prima faza este foarte important pe ce pozitie este profilul tau in lista de modele videochat de pe site. Cum se stabileste asta? Este un proces complex care se declanseaza imediat ce te loghezi in contul tau de model de pe Streamate si dai click pe “Start my Show”.

Platforma Streamate suporta mii de streaming-uri simultan si le listeaza in functie de statistici precum calitatea imaginii si a conexiunii la internet. Aceasta evaluare automata a parametrilor de streaming dureaza 10-15 minute, dupa care ti se aloca pozitia corecta in lista modelelor online. Astfel, la inceput traficul este mai scazut, iar asta se repeta de fiecare data cand te loghezi si te deloghezi.

Asadar, daca te deloghezi repetat vei avea trafic redus si statisticile tale vor suferi.

Factorii din sectiunea My Ranking de pe contul tau de model sunt cei mai importanti pentru o listare superioara:

  • Bitrate (kbps) este valoarea din SMBroadcast ce trebuie sa varieze intre 2000 si 2500 kbps. Daca faci streaming cu setarile potrivite, calificativul tau trebuie sa fie “Excellent”.
  • Frames per second masoara cadrele afisajului video. Pentru ca imaginea sa ramana HD, este necesar ca FPS sa ramana la 30.00 in SMBroadcast.
  • Round Trip Time (ms) este o valoare data de distanta mare dintre Romania si serverul Streamate din Seattle, Washington, SUA. Pe aceasta distanta exista 14 noduri de Internet. Este o valoare pe care tu nu o poti modifica.
  • Ratings (stars) sunt calificativele de la 1 la 5 pe care membrii ti le ofera dupa o sesiune platita. Cu cat ajungi mai rapid la o medie de 4.9 stele sau mai mult, cu atat vei avea mai multe sanse sa ai o listare superioara. Prima medie se face dupa primele 5 ratings primite, de aceea primele sesiuni private sunt foarte importante.
  • Time Online (hours/month) este componenta care depinde cel mai mult de tine. Ca sa ai parte de promovare intensa din partea Streamate, timpul minim ce trebuie petrecut online este de 2100 minute/ saptamana.

Standard Studio iti pune la dispozitie un webcam de ultima generatie ca sesiunile tale sa aiba cea mai buna calitate video si audio posibila, full HD, iar trainerii iti vor spune care sunt setarile potrivite.

Ce tine de tine este sa ramai online pentru un timp cat mai indelungat.

Din experienta modelelor

1. Delogarea dupa sesiune in privat

Un motiv frecvent pentru care multe modele se delogheaza imediat dupa un “private” este nevoia de a se afisa decent, conform regulilor de conduita ale Streamate.

De ce este o greseala enorma sa faci asta?

Cand orice model intra in chat-ul platit, este mutata pe ultimele locuri din lista si un alt model ii ocupa locul pe care il avea inainte. Dupa ce se incheie sesiunea privata, site-ul te listeaza mai sus. Practic ai automat o pozitie superioara pe care o pierzi daca te deloghezi. O pozitie mai buna pe site iti asigura mai multe sanse de sesiuni private si, implicit, castiguri mai mari.

Cum sa procedezi?

Ca sa nu te deloghezi, dar nici sa nu te afisezi indecent cand revii in chatul gratuit, da zoom la camera web pe fata ta si continua sa te aranjezi fara sa se vada nimic altceva. 😉

Ce sa eviti?

Nu pune camera in alt unghi, in care sa nu te vezi in imagine. Regulile Streamate interzic mai mult de 30 de secunde in care modelul sa nu fie vizibil online si site-ul iti poate suspenda temporar contul.

2. “Resetarea” streamului

O alta “solutie” populara pentru traficul scazut este sa te deloghezi cateva minute si sa te reloghezi apoi, sa reincepi streamingul. Nimic mai fals! Asa cum ti-am explicat mai sus, dupa fiecare sesiune platita, esti propulsata in listare. Adevaratele rezultate se vad dupa cel putin 2 ore petrecute online!

De ce nu e bine sa te deloghezi?

Delogarea ar insemna cedarea pozitiei tale in favoarea altui model.

O perioada de trafic scazut poate fi cauzata si de atitudinea ta. Membri au optiunea sa vada si sa auda live tot ce se intampla in camera ta in modul Member Preview, nu este necesar sa intre efectiv in camera ta.

Ce sa faci?

In orice secunda esti privita de sute de ochi, chiar si atunci cand consideri ca numarul de membri este mic sau nu te priveste nimeni.

De aceea este important sa ai o atitudine pozitiva mereu, sa fii amabila, ospitaliera cu vizitatorii tai si activa.

Trainerii Standard Studio recomanda:

1. La inceputul fiecarei ture poti calibra setarile SMBroadcast astfel incat acestea sa se optimizeze automat si sa iti asiguri un streaming stabil. Aceasta optiune apare chiar in meniul encoderului si poate fi realizata prin click pe “Calibrate”.

2. Cu exceptia situatiilor urgente, trainerii nu recomanda delogarea dupa mai putin de 2 ore petrecute online. Avand in vedere acele minute de la inceputul streamingului in care traficul de membri poate fi scazut, delogarile frecvente din motive gresite sau nejustificate, atrag dupa sine timp pierdut.

Sa presupunem ca te deloghezi dupa fiecare sesiune privata si ai un total de zece in 5 ore. Practic ai pierde 100 de minute de trafic suplimentar din listarea mai avantajoasa, din cele 300 de minute pe care le-ai petrecut online in total!

3. Mai presus de orice truc tehnologic, esentiala este calitatea interactiunii dintre tine si membrii tai. Asuma-ti rolul de gazda al unui spectacol contemporan de calitate, pastreaza-ti rabdarea si seteaza-ti tinte realizabile.

Echipa Standard Studio iti ureaza succes si trainerii nostri sunt mereu alaturi de tine daca ai provocari. Iar daca nu esti inca model Standard Studio, e momentul sa te alaturi unei echipe profesioniste care te sprijina la fiecare pas. Vino la o discutie! 

Simona B.

Simona este manager Standard Studio. Rezolva problemele pentru care trainerii nu gasesc solutii si incurajeaza continuu modelele pentru a progresa si a ajunge la potentialul maxim. Coordoneaza cu succes activitatea, fiind atenta la cele mai mici detalii.