Tot mai multi barbati cauta sex prin internet

rp_videochat-bucuresti-stiintific-1024x546.png

Asa cum probabil ai mai citit, creierul nostru ne conduce aproape mereu spre dorinta unei recompense imediate. S-a dovedit in cadrul Experimentului Bezelelor (Marshmallow Experiment), cum ni se dovedeste de altfel in fiecare zi cand trebuie sa alegem intre o placere de moment si o promisiune de placere pe termen mai lung. Acelasi lucru se aplica si in cazul multor barbati care cauta sex prin internet. Sa vedem impreuna cum.

Ce este recompensa imediata?

Recompensa imediata reprezinta dorinta de a trai senzatia de placere sau implinire fara a suporta vreo amanare. Practic, e vorba despre a obtine ce iti doresti fix in momentul in care ti-o doresti. Recompensa asta imediata este opusul a ceea ce suntem invatati si ceea ce ne tot straduim sa punem in practica – gratificarea amanata. Asteptarea este dificila si in mod natural simtim dorinta de a obtine ce ne dorim cam in momentul exact al realizarii dorintei.

De cate ori avem rabdare sa strangem bani pentru a face o investitie mare? E greu sa strangi cureaua gandindu-te la beneficiile pe termen lung, nu?

Desi nu are legatura cu tema neaparat, mentionez in contextul asta ca de cand lucrez ca model de videochat, investitiile majore nu au mai reprezentat o problema atat de mare. Este adevarat ca si eu mai depun eforturi in momentul in care am in plan o cheltuiala mare, insa nu trebuie sa renunt la orice imi face placere pentru a pune bani “la saltea”.

Revenind la subiect, recompensarea asta instantanee este sustinuta si de catre dispozitivele moderne si schimbul de informatie.

Nu orice forma de recompensa este negativa. Nu este nimic in neregula sa iti doresti ceva, de la produse pana la trairea mai multor experiente imediat. Este important sa ne echilibram dorintele totusi si sa mai avem si niste rabdare uneori.

Este firesc ca si asupra sexului sa se rasfranga aceeasi idee. Vrem sa avem acces sex si nu vrem sa amanam pe o perioada nedeterminata experienta.

Totusi in viata reala trebuie sa depunem niste eforturi. Sa cunoastem o persoana cu care sa facem sex, sa cucerim persoana respectiva, sa ne scoatem toate armele la inaintare pentru a o determina si pe ea sa isi doreasca acelasi lucru. Aici intervine rolul sexului prin internet: vrei sex, ai sex!

Cati barbati cauta sex prin internet?

Un grup de cercetatori francezi a efectuat un studiu in anul 2015 pe tema sexului prin internet: 511 barbati au completat chestionare cu intrebari legate de activitati sexuale in mediul virtual. Rezultatele obtinute pe baza raspunsurilor la cateva dintre acele intrebari sunt foarte interesante.

1. Faci sex online? Cum iti influenteaza viata?
99% dintre ei au recunoscut ca practica sau au practicat sexul online de acasa. 72% dintre acesti barbati spun ca sexul in mediul virtual nu le influenteaza viata in mod negativ.
4,2% dintre ei platesc pentru aceasta activitate. 4,2 este practic procentul alocat videochat-ului. Poate parea un procent mic dar raportat la numarul total de barbati din lumea intreaga este enorm.

2. Ce motive ai sa faci sex prin internet?
94% au raspuns ca sexul online este usor de practicat si 63% o fac pentru satisfacerea fanteziilor.

Iata deci cat de importanta este o noua abordare a satisfacerii acestei nevoi intalnita la barbati care cauta sex prin internet. Peste 4% dintre ei platesc pentru sex in mediul virtual pentru ca le este usor accesibil.

Intreg fenomenul a inceput in urma cu aproape 20 de ani. Videochat-ul inca este o noutate pentru planeta asta si, datorita mediului in care se dezvolta, mai exact internetul, are un potential economic intr-o continua crestere.

Simona B.

Simona este manager Standard Studio. Rezolva problemele pentru care trainerii nu gasesc solutii si incurajeaza continuu modelele pentru a progresa si a ajunge la potentialul maxim. Coordoneaza cu succes activitatea, fiind atenta la cele mai mici detalii.