10 sfaturi ca sa eviti un studio videochat neprofesionist

Da, videochatul este un domeniu extrem de profitabil, o activitate care nu doar ca iti ia de pe umeri grija zilei de maine, ci poate sa iti transforme toate visurile in realitate. Pentru ca exista o mare cerere, iar romancele sunt si frumoase, si istete si ambitioase, piata studiourilor videochat in Romania este in plina expansiune. Cel mai probabil ai vazut si tu ca in ultima perioada au aparut studiouri ca ciupercile dupa ploaie, iar pe site-urile de joburi sunt din ce in ce mai multe anunturi pentru modele.

Pe de o parte este un lucru foarte bun, pentru ca inseamna mai multe oportunitati de munca pentru fete. Pe de alta parte, insa, aceasta “febra a aurului” in domeniul videochat a dus la aparitia unor studiouri mai putin profesioniste.

Acest articol este aici sa te ajute sa stii la ce sa fii atenta ca sa te feresti de studiourile dubioase si sa alegi un studio videochat profesionist. Pentru ca modul in care iti incepi activitatea in videochat este esential ca sa ai succes. De aceea e important ca de la inceput sa te afli in locul corect si sa ai la dispozitie tot sprijinul de care ai nevoie pentru a reusi.

Ca in orice domeniu, cel mai important este sa te asiguri ca ai toate informatiile ca sa iei decizia corecta. Nu lua hotarari in disperare sau doar pentru ca esti intr-o situatie care pare fara iesire. Informeaza-te ca sa poti sa alegi un studio potrivit pentru tine, unde beneficiezi de suport si training ca sa-ti maximizezi profitul.

In continuare o sa-ti dezvaluim cateva aspecte care sa te ajute sa faci alegerea corecta si sa eviti studiourile neprofesioniste.

INAINTE DE INTERVIU:

  • Cauta informatii online despre studio.

Dupa ce ai gasit un anunt de angajare care iti surade, fa un pic de munca de detectiv online. 😉 Vezi ce informatii si ce pareri gasesti despre studioul respectiv in presa, pe forumuri, pe site-urile de socializare sau chiar si pe site-ul ANAF. O sa gasesti informatii pretioase care sa te ajute sa iei o decizie in cunostinta de cauza. Mai ales daca nu gasesti informatii despre studioul respectiv in afara site-ului propriu.

  • Verifica site-ul.

O oglinda extraordinara pentru orice afacere este pagina web, iar studiourile videochat nu fac exceptie. Daca site-ul lor arata neprofesional si e plin de greseli, ar trebui sa iti ridice semne de intrebare. Un studio videochat serios, chiar daca este la inceput, nu neglijeaza acest aspect si are grija de imaginea lui.

  • Fa o plimbare in zona.

Inainte sa mergi la interviu, daca poti, fa o mica plimbare in zona unde e adresa studioului. Vezi daca e usor sa ajungi acolo sau daca e o zona greu accesibila, fii atenta daca are o firma vizibila sau sunt “low profile”. Cei care se ascund, cel mai probabil au motive de ordin legal ca sa o faca.

studio videochat

LA INTERVIU:

  • Fii atenta la forma de colaborare.

Aspectul legal este cel mai important atunci cand alegi un studio videochat. Pe langa faptul ca iti ofera o siguranta deplina, modul de colaborare determina si cat de mult poti ajunge sa castigi.

Atat informatiile oferite pe site, cat si cele explicate in cadrul interviului initial trebuie sa fie foarte clare. Primele lucruri pe care ar trebui sa le afli sunt detaliile legate de procedurile legale, cine achita taxele la stat, ce obligatii are studioul si ce obligatii ai tu etc.

  • Cere sa faci un tur al studioului.

Cu siguranta conditiile de munca joaca un rol extrem de important. Un studio profesionist o sa-ti asigure intimitate, curatenie, paza si alte facilitati. Gandeste-te daca mediul pe care il vezi te ajuta sa fii productiva si creativa. Camerele trebuie sa fie decorate simplu, pentru a nu fi distrasa atentia membrilor catre altceva in afara de tine, si trebuie neaparat sa fie individuale. Nu poti face videochat la nivel inalt daca imparti camera cu alta persoana, daca esti intrerupta des sau te muti mereu dintr-o camera in alta. In plus, un studio serios iti va pune la dispozitie aparatura de ultima generatie, tocmai pentru ca incasarile tale sa fie cele mai bune inca de la inceput.

Daca nu iti place ce vezi, daca lasa de dorit curatenia sau atitudinea celor din studio, sau daca nu ti se face un tur complet al studioului, acestea sunt semnale serioase de alarma. Un studio videochat serios va fi mereu transparent cu tine si iti va oferi cele mai bune conditii de munca.

  • Cere pareri de la alte fete

Intreaba si alte fete din domeniu, in general se cunosc studiourile profesioniste. Daca nu a auzit nimeni de un studio anume sau se plang toate de lucruri concrete, atunci indreapta-ti atentia spre altele. 

  • Fa cunostinta cu echipa administrativa.

Un studio videochat profesionist trebuie sa aiba: secretariat/receptie, echipa de training, personal de curatenie si paza. Acestea sunt obligatorii pentru ca tu sa iti poti desfasura activitatea in cele mai bune conditii. Iar pentru confortul tau intreg personalul trebuie sa fie de sex feminin, asa ca urmareste si acest detaliu cand esti la interviu.

  • Afla care e modalitatea de plata.

Daca ti se ofera bani in avans sau ti se cere sa platesti o suma la inceperea activitatii, sau sa cumperi anumite produse sau servicii de la studio, iti recomandam sa nu accepti. Niciun studio profesionist nu iti va cere asta, asa ca daca te gasesti intr-o astfel de situatie, cel mai bine e sa refuzi postul respectiv. In videochat se fac foarte multi bani, insa este foarte important si cat este mai simpla si directa procedura de plata. Pentru ca asta inseamna castiguri mai mari.

In mod ideal poti fi platita direct de catre site, fara intermediere din partea studioului si fara comisioane – doar asa poti ajunge sa ai incasari maxime! In plus, asa vei fi independenta de studio, fara sa ai parte de intarzieri, penalitati, amenzi sau alte detalii ascunse. Amenzile nici nu ar trebui sa intre in discutie, asa ca fii foarte atenta inca de la inceput care sunt conditiile impuse si daca se percep amenzi in bani pentru intarzieri si alte lucruri marunte. Metoda de incasare a banilor trebuie, de asemenea, sa fie setata cat mai rapid, iar banii sa ajunga usor in contul tau. Ar trebui sa primesti banii incasati in fiecare saptamana, iar procedura sa fie simpla.

Un alt aspect mai putin stiut este ca ar trebui sa ai un procent mai mare din sumele generate pe masura ce castigi mai mult. Evita studiourile care ofera un procent fix, fara posibilitatea de a creste. Toate aceste detalii trebuie sa fie foarte clare de la primul contact cu studioul, asa ca asigura-te ca primesti informatii complete si clare legate de cum incasezi banii, care este procedura, la ce incasari poti ajunge etc.

studio videochat

DUPA INTERVIU:

  • Analizeaza argumentele pro si contra.

Gandeste-te bine care sunt plusurile si minusurile si apoi sa decizi daca vrei sau nu sa colaborezi cu studioul respectiv. Daca nu iti lasa timp de gandire si te preseaza cu un raspuns, e semn ca s-ar putea sa ai de-a face cu un studio neserios.

  • Stabileste-ti obiectivele.

Dupa ce ai luat o decizie sa colaborezi cu un studio videochat, seteaza-ti obiectivele pentru urmatoarele trei luni. O sa te ajute sa iti atingi scopul si sa ramai perseverenta. In plus, ar trebui sa beneficiezi de suport din partea echipei studioului ca sa ajungi la castigurile pe care ti le doresti.

Cel putin la noi, la Standard Studio, asa este. Pentru ca un studio videochat de calitate trebuie sa iti ofere suport si training constant, sa nu iti impuna un anumit program sau stil de viata, sa nu iti opreasca comision si sa te promoveze in site-urile de videochat pentru a avea succes inca de la inceput.

Asa ca, din momentul inceperii colaborarii, modelele Standard Studio beneficiaza de training si suport pentru orice au nevoie. E vorba de training personalizat, ca fiecare sa isi atinga potentialul maxim.

Din 2010, de cand am intrat pe piata din Romania, am antrenat peste 1500 de modele de videochat, oferindu-le acestora sansa de a-si schimba viata si de a-si asigura un nivel de trai la care nici nu visau inainte. Mai mult, peste 1 milion de dolari au fost investiti in studio pentru a asigura cele mai bune conditii posibile pentru modelele noastre. Aceasta investitie colosala dovedeste ca suntem foarte seriosi si implicati in dezvoltarea activitatii de videochat la nivel ridicat in Romania.

Modelele noastre sunt printre cele mai bune din lume, iar partenerul nostru exclusiv, site-ul Streamate.com, este liderul pietei de videochat, ajungand la o cota de piata globala de peste 70%.

Modul de lucru site-studio este total diferit la Standard Studio: toate modelele noastre lucreaza pe site ca si modele independente, primind in totalitate incasarile afisate pe cont, fara intermediere sau comision din partea Standard Studio.

Standard Studio este platit de Streamate pentru recrutarea si instruirea modelelor, nu din banii modelelor.

Mai mult decat atat, pentru ca sunt exclusive si antrenate de Standard Studio, Streamate promoveaza modelele Standard pe site in fata altor modele, asigurandu-le posibilitatea de a genera o gramada de bani din prima zi!

Inca nu esti convinsa ca suntem un studio profesionist? Viziteaza-ne la www.standardstudio.ro pentru mai multe informatii si programeaza-te la un interviu.

Daca esti curioasa sa vezi sediul, ne poti face si o simpla vizita la sediul din Piata Romana (Bd. Magheru, Nr. 11) in orice zi de luni pana vineri, intre orele 09.00-19.00. Turul este organizat gratuit de o membra a echipei. Te asteptam!

Simona B.

Simona este manager Standard Studio. Rezolva problemele pentru care trainerii nu gasesc solutii si incurajeaza continuu modelele pentru a progresa si a ajunge la potentialul maxim. Coordoneaza cu succes activitatea, fiind atenta la cele mai mici detalii.