La barfa cu Izabela – Episodul 3

blog-header-izabela-3

Ruxi m-a intrebat ieri daca m-as cupla vreodata cu un politician si, daca da, cu cine.

– Roman sau strain?, am intrebat-o.

Mai bine n-o intrebam. M-a pus sa ii spun un politician roman si unul strain cu care m-as cupla. I-am zis ca nu m-as cupla niciodata cu Liviu Dragnea din cauza de mustata si niciodata cu Calin Popescu Tariceanu din cauza de gusa si pungi la ochi.

– Dar ce-ai, draga, cu mustata?, m-a intrebat Ruxi, iar adevarul e ca sunt destui barbati misto cu mustata, unii sunt deja morti, dar nu conteaza.

Am inceput sa cautam pe Google tipi celebri si misto cu mustata, am gasit destui: Charlie Chaplin, Salvador Dali, Clark Gable, Ghandi, Einstein, Freddie Mercury, ca sa nu mai zic de mustacioara lui Johnny Depp, frumuselul, care nu m-ar deranja deloc sa imi intepe un pic buzele, desi a lui pare o mustata cu fir moale.

Ruxi m-a privit triumfatoare parca, zicand:

– Vezi, nu mustata e problema?!

– Cu Dragnea, draga, i-am zis eu, mentinandu-ma pe pozitii, tot nu m-as cupla: Mustata lui nu e genul meu.

Ruxi mi-a propus sa cautam pe Google si tipi misto cu gusa, dupa care a izbucnit intr-un ras isteric.
– Am glumit, fata, n-are cum sa existe tipi misto cu gusa. Gusa ii trage in jos, a spus Ruxi.

Totusi, am gasit un tip misto cu gusa: Alfred Hitchcock, regizorul ala care a facut „Pasarile“, super tare filmul! Am stabilit cu Ruxi ca tipii geniali sunt sexy chiar si cu gusa, iar Ruxi a zis ca ce bine ar fi daca geniul s-ar transmite pe cale sexuala.

Daca s-ar intampla asta, eu si Ruxi sigur am gasi o cale sa ne culcam cu Plesu, Liiceanu, Patapievici sau Cartarescu.

Mergem frumos la o lansare de carte de-ale lor, invatam pe dinafara cateva randuri scrise de ei si, cand ne vine randul la autografe, ne aplecam la urechea lor si le soptim cuvintele alea, scrise chiar de ei, si numarul de telefon. Oricat de destept ar fi Plesu, sigur nu e prost sa rateze niste femei ca mine sau ca Ruxi, atunci cand li se ofera.
Bine, eu m-as cupla cu Plesu si pentru ca are umor, nu doar pentru ca geniul s-ar transmite pe cale sexuala, daca s-ar transmite, dar asta e doar o gluma inventata de mine si de Ruxi.
– Dar Plesu e cam gras, fata… Nu te deranjeaza burta?, m-a intrebat Ruxi, care mi-a zis ca ea s-ar culca mai degraba cu Liiceanu sau cu Patapievici.

Cartarescu, desi scriitor bun, nu ne atrage sexual pe nici una. Eu i-am zis lui Ruxi ca burta lui Plesu e OK, cata vreme nu imi face transfer de geniu cu lumina aprinsa.

***

Azi mi s-a facut pofta de urzici. Am dat o fuga la Obor, mi-am cumparat o plasa plina, le-am luat gata curatate, ca n-am rabdare sa mosmondesc la ele. La taraba, in timp ce plateam, un meltean s-a apropiat de mine si mi-a zis: „Ce patisi, papuse? ti se facu’ de urzicat?!“.

M-am uitat la el, era vai mama lui, fara dinti in gura, cu un nas rotund si rosu de parca si-ar fi facut transplant de gogonea. M-am tinut tare sa nu rad pe moment, am ras mai incolo, cand m-am mai indepartat.

E interesant sa vezi ca si cate un distrus de asta ar vrea sa ti-o traga, nu doar smecherasi care ani de zile au facut foamea doar ca sa isi poata lua o masina de fite.

Ca sa fiu sincera, mie mi-e mila de toti barbatii cu care n-o sa ma culc niciodata in aceasta viata. Abia astept sa vina targul de carte Bookfest sa ma duc la o lansare a lui Plesu. 😉

Izabela

Model de videochat, Izabela are 27 de ani. A terminat o facultate de jurnalism si si-a dat seama prea tarziu ca nu e facuta sa alerge dupa stiri. Pentru ea videochat-ul a fost o curiozitate, cand inca o intretineau parintii. Mai tarziu si-a dat seama ca e un mod de viata, care i-a adus multe beneficii. Este o tipa organizata si foarte sincera cu ea insasi si cu oamenii din jurul ei. Se simte norocoasa ca e inconjurata de o familie si de prieteni care stiu sa faca diferenta intre rau si bine. Deviza ei este urmatoarea: ''toate argumentele impotriva videochat-ului sunt lipsite de logica''. Ea crede ca oamenii trebuie sa gandeasca mai mult cu mintea lor. Pentru ca multi judeca si ataca tot ceea ce este nou pentru ei, ca niste roboti programati sa distruga la nesfarsit.