Invata limba engleza cu 10 trucuri rapide

cum-sa-inveti-rapid-si-usor-limba-englezaEngleza este o limba extrem de importanta, pe care ar trebui sa o inveti nu doar daca esti model videochat. Asa cum spune si expresia “de atatea ori esti om, cate limbi stii”, abilitatea de a vorbi mai multe limbi iti deschide mai multe oportunitati. Iar daca esti model videochat cu atat mai mult!

Majoritatea clientilor sunt vorbitori nativi de engleza, sau cel putin ca a doua limba. Asa ca e corect sa spunem ca este limba universala in videochat. 🙂

Despre acest subiect am mai discutat pe blog, insa acum dezvoltam si cu cateva trucuri cu ajutorul carora sa inveti limba mai usor. Totusi, daca nu stii limba engleza, nu inseamna ca videochatul nu este pentru tine. Este o limba care se invata usor si repede, mai ales pentru ca ne intalnim cu ea la tot pasul.

Poate ca nu e cel mai distractiv mod sa iti petreci timpul liber, dar cu siguranta merita sa o inveti, cel putin la nivel de baza. Diferenta o vei vedea in castigurile tale si in clientii fideli pe care o sa-i ai. Nelson Mandela a spus-o cel mai bine: “Daca ii vorbesti unui om in limba pe care o intelege, vei ajunge la mintea lui. Daca ii vorbesti in limba sa, vei ajunge la inima lui”.

Asa ca tot ce e nevoie din partea ta este sa vrei sa inveti, iar articolul acesta o sa-ti dezvaluie trucuri simple care sa te ajute sa stapanesti o conversatie in engleza mai repede decat te-ai fi gandit.

Iata cum poti sa inveti engleza repede si usor, fara sa cheltuiesti bani multi pe cursuri

 

  1. Instaleaza-ti o aplicatie pe telefon.

Aplicatii precum Duolingo sau Babbel sunt metode rapide si gratuite prin care sa inveti limbi straine. Concepute prietenos, te ajuta sa iti dezvolti vocabularul si sa intelegi expresii de baza ca sa poti purta o conversatie.

Mai mult, daca ai o astfel de aplicatie pe telefon, cu siguranta te vei tine de treaba. Primesti notificari si remindere ca sa faci numarul de lectii pe care ti le-ai setat ca scop zilnic sau saptamanal.

  1. Urmareste filme fara subtitrare.

Cu cat intri mai mult in contact cu limba respectiva, cu atat mai repede o sa “se lipeasca” de tine. Iar cu engleza e super simplu pentru ca te intalnesti cu ea peste tot. O modalitate usoara sa fii si mai familiarizata cu ea este sa te uiti la filme fara subtitrare. Mai mult, daca te uiti cu subtitrare in limba engleza, vei prinde rapid informatiile si vei retine cuvintele vizual.

  1. Descopera versurile melodiilor tale preferate.

Este o metoda distractiva sa inveti engleza prin muzica 😉 Chiar daca fredonezi melodia toata ziua si cam intelegi despre ce e vorba, iti recomandam sa cauti versurile in engleza si sa le citesti in timp ce asculti piesa. Apoi vezi si traducerea in limba romana. Cu siguranta o sa retii mai usor cuvintele si expresiile daca le asociezi cu melodiile preferate.

invata-versurile-melodiilor-preferate

  1. Citeste revistele preferate in engleza.

Iti place sa fii la curent cu ultimele trenduri in moda si beauty, sa fii prima care afla noutatile din vietile celebritatilor? Acest hobby al tau poate sa fie cea mai eficienta varianta sa inveti engleza. Pentru ca toate revistele glossy au si editii in engleza sau, si mai simplu, intra pe site-urile internationale ale revistelor preferate.

  1. Instaleaza-ti toate aplicatiile si programele in engleza.

Daca nu ai deja setata limba engleza ca limba primara pe telefon sau pe laptop, e momentul sa o faci. Sunt lucruri pe care le folosesti foarte des pe parcursul unei zile si sa vezi expresii in engleza o sa te ajute sa te obisnuiesti si mai mult cu aceasta limba.

  1. Fa-ti prieteni straini.

Cel mai rapid si mai bine inveti o limba straina de la un vorbitor nativ. O sa prinzi nu doar cuvinte si expresii, ci te vei obisnui si cu accentul si pronuntia corecte. Iar asta e un mare avantaj cand vrei sa stapanesti o noua limba. Partea buna este ca internetul iti ofera o multime de oportunitati ca sa iti faci “prieteni straini”, sa conversezi cu ei si sa iti dezvolti astfel vocabularul. Sunt numeroase forumuri si platforme de socializare in care limba principala e engleza. Poti sa cauti chiar si grupuri de Facebook, mai mult ca sigur vei gasi oameni dornici de socializare care sa te ajute sa inveti.

  1. Google le stie pe toate.

Chiar daca uneori traducerea cu Google Translate nu este cea mai fericita varianta, pentru inceput poate sa fie o solutie. Poti invata foarte usor daca traduci frazele pe care le folosesti des in limba engleza.

  1. Cauta un curs online.

Sunt numeroase cursuri online, videouri pe Youtube sau bloguri, cele mai multe disponibile chiar gratuit, care te ajuta sa inveti rapid. Gaseste cea mai convenabila varianta pentru tine si incepe chiar azi!

  1. Exerseaza cu o prietena care stie engleza.

Stii bine ca exercitiul este mama invataturii, asa ca vorbeste engleza ori de cate ori ai ocazia. Iar ce poate fi mai comod si mai sigur decat sa faci asta cu o persoana apropiata tie care stie bine engleza? Chiar daca ti se pare penibil, iesiti la o cafea si incearca sa vorbesti cu ea in engleza. Partea buna e ca o sa te corecteze unde nu stii fara sa te simti prost ca esti in fata unor straini.

     10. Repeta fraze mai lungi.

In prima faza este important sa inveti sa iti exprimi gandurile si sentimentele, nu te bloca in gramatica si reguli complicate. Nu are rost sa-ti incarci memoria cu reguli dificile, e bine daca stii sa folosesti limba la nivel conversational. Fa-ti o lista cu cele mai folosite replici, descrie-te in limba engleza, invata cateva intrebari uzuale care cer raspunsuri mai lungi si exerseaza.

noteaza-ti-cele-mai-folosite/utile-fraze

Suntem convinsi ca daca aplici macar una dintre cele 10 metode, o sa reusesti sa inveti limba engleza suficient de bine incat sa poti sa porti o conversatie. Iar daca o sa combini mai multe dintre trucurile de mai sus, succesul si incasarile mai mari o sa vina mai repede decat te-ai fi gandit.

Ce este si mai tare e faptul ca la Standard Studio ai parte de training si suport 24/7, inclusiv ca sa inveti engleza sau sa iti imbunatatesti nivelul.

Toate modelele Standard Studio pot participa la cursuri de limba engleza GRATUIT, chiar la sediul studioului din Magheru 11. Trainerii iti stau la dispozitie cu orice ai nevoie ca sa te dezvolti atat in cariera de model videochat, cat si pe plan personal. Iar sa stii limba engleza te ajuta pe toate planurile, nu doar ca model videochat 😉

Vino si tu la un interviu la Standard Studio si beneficiezi de cursuri de engleza si de training gratuit, precum si cele mai bune tarife de pe piata, fara sa ti se retina comision.

Vezi detalii aici si solicita o programare. Incepe noua ta viata plina de oportunitati chiar acum!

Ana Maria Nagy

Ana Maria Nagy este un trainer cu foarte multa energie si entuziasm, care transmite aceste trasaturi modelelor cu care lucreaza. Reuseste sa le faca sa treaca cu succes peste orice inhibitii personale si face din training-ul modelelor o experienta mereu amuzanta si interesanta, acesta fiind cel mai placut mod de a invata si progresa.