La barfa cu Izabela – Episodul 20

Cand un barbat iti ofera o bautura, tu, ca femeie, trebuie sa il faci sa inteleaga ca, acceptand bautura de la el, tu esti cea care ii face, de fapt, o favoare, niciodata invers.

O bautura este doar o bautura, nu un inel de logodna, asa ca nu te obliga la nimic. Ar fi si culmea sa ti-o tragi cu cineva doar pentru ca ti-a oferit un pahar de Aperol Spritz sau mai stiu eu ce.

Pe de alta parte, daca barbatul nu e mitocan si pur si simplu ii face placere sa iti ofere o bautura intr-un club sau la o terasa, nu exista niciun motiv pentru a refuza, chiar daca stii bine subtextul. Barbatii vor sa cucereasca si, ca sa fim sincere, si noi vrem sa cucerim, doar ca rareori se intampla sa te duci, ca femeie, la un tip misto si sa ii oferi o bautura.

Despre lucrurile astea vorbeam intr-o seara cu Ruxi in scurtul nostru sejur la mare, la Vama Veche. Eram la Acolo, pe terasa, si Ruxi mi-a aratat un tip simpatic, la vreo treizeci de ani, bronzat, cu ochi verzi, si mi-a zis ca n-am curaj sa ma duc la el si sa ii ofer o bautura.

M-am uitat la el, da, arata bine, si mai era si singur, asa ca mi-am zis ca de ce nu, la o adica.

– Daca fac asta, ce castig? i-am zis lui Ruxi.

– Pai, poate castigi o noapte de neuitat, a zis ea si a inceput sa se hahaie.

Ultimul gand cu care venisem la mare era acela de a agata si de a mi-o trage cu cineva, iar Ruxi stia asta, dar a vrut sa ma tachineze.

– Nu, draga, i-am zis, intrebarea era ce castig de la tine, nu de la el.

– Pai, sa vedem. Ce vrei?

– Vreau sa faci si tu acelasi lucru: iti arat si eu un tip si te duci si ii oferi o bautura.

Ruxi a fost de acord.

M-am dus la tipul cu ochi verzi, m-am prezentat, Izabela, s-a prezentat si el, Adrian, imi pare bine de cunostinta, imi pare bine de cunostinta. L-am intrebat ce bea, avea un pahar de vodca tonica in fata, dar era pe terminate, asa ca i-am zis:

– Imi dai voie sa iti ofer o bautura?

A facut, saracul, niste ochi atat de mari, ca m-am si speriat.

– Cu ce ocazie? mi-a zis.

– Cu nici o ocazie, pur si simplu am chef sa iti ofer ceva de baut.

– Ai pierdut vreun pariu, ceva, si ai primit pedeapsa chestia asta? m-a intrebat.

Smart guy! Ii mergea mintea tipului.

– Nu, n-am pierdut niciun pariu, deocamdata, si nici nu cred ca ai vrea sa il pierd, i-am zis cu un ton languros, dar cat se poate de serios.

– OK.

– Ce vrei sa bei?

– De la tine, orice, mi-a zis.

Juca tare tipul, imi placea de el.

I-am luat o vodca tonica.

– E bine sa nu amesteci bauturile, i-am spus.

N-am nicio indoiala ca tipul si-a imaginat ca era noaptea lui norocoasa, insa, dupa ce ne-am ciocnit paharele, i-am spus ca ma retrag, ca sunt asteptata.

A fost foarte contrariat de situatie, mi-a cerut numarul de telefon, i-am spus ca nu folosesc telefon mobil, ca n-am cont de Facebook sau de Instagram, ca pot sa ii dau doar numarul de fix al parintilor mei, caci eu nici macar telefon fix nu am.

A inceput sa rada, am ras si eu si m-am carat.

M-am intors la Ruxi, i-am povestit toata faza, dupa care am facut privirea roata si am zarit un tip pe la vreo 60 de ani, asa. I l-am aratat lui Ruxi si i-am spus ca lui trebuie sa ii ofere o bautura.

Ruxi a protestat, dar n-a avut incotro. S-a dus la el, i-a spus ca vrea sa ii ofere o bautura, insa nu i-a mers figura. Tipul era un evreu milionar, care i-a facut un semn unui barman, barmanul s-a infiintat rapid la el, a preluat comanda si a revenit imediat la masa cu doua sampanii intr-o frapiera si trei pahare.

Intre timp, Ruxi imi facuse semn sa ma apropii, am facut cunostinta cu domnul, Oskar Bachman sau cam asa ceva, era foarte simpatic, am baut multa sampanie in noaptea aia si am ras mult, am auzit o gramada de bancuri cu evrei si toate foarte amuzante.

Faza e ca domnul Oskar a fost un gentleman, nu s-a pus nicio clipa problema sa se dea la noi, desi nu cred ca l-ar fi deranjat daca ne-am fi dat noi la el.

Nu ne-am dat.

Partea amuzanta e ca, la un moment dat, a trecut pe langa noi Adrian, era de mana cu o tipa pe care probabil ca o agatase atunci sau habar n-am, s-a facut ca nu ma vede, asa ca, pentru a ma distra putin, i-am strigat:

– Hei, Adrian, pot sa iti ofer un pahar de sampanie?

S-a intors spre mine si a zis:

– Nu amestec bauturile.

Mi-a zis-o.

Cam atat pentru astazi, fetelor. V-am pupat, pe curand!

 

Izabela

Model de videochat, Izabela are 27 de ani. A terminat o facultate de jurnalism si si-a dat seama prea tarziu ca nu e facuta sa alerge dupa stiri. Pentru ea videochat-ul a fost o curiozitate, cand inca o intretineau parintii. Mai tarziu si-a dat seama ca e un mod de viata, care i-a adus multe beneficii. Este o tipa organizata si foarte sincera cu ea insasi si cu oamenii din jurul ei. Se simte norocoasa ca e inconjurata de o familie si de prieteni care stiu sa faca diferenta intre rau si bine. Deviza ei este urmatoarea: ''toate argumentele impotriva videochat-ului sunt lipsite de logica''. Ea crede ca oamenii trebuie sa gandeasca mai mult cu mintea lor. Pentru ca multi judeca si ataca tot ceea ce este nou pentru ei, ca niste roboti programati sa distruga la nesfarsit.