La barfa cu Izabela – Episodul 22

Pe Ruxi o mananca in fund sa se casatoreasca. In calitate de cea mai buna prietena a ei, nici nu stiu ce sa ii spun despre treaba asta, desi ea asteapta sa o binecuvantez, ba chiar sa o incurajez sa faca acest pas.

De incurajat, n-o incurajez. E bine ca oamenii sa faca ceea ce simt, ceea ce le spune inima, nu ceea ce le spun prietenii.

Sigur, orice ar hotari ea, eu o sa-i fiu alaturi, dar nu vreau sa fiu coautoare a unei decizii care, in fond, o priveste strict pe ea. I-am si spus, de altfel, ca eu o sa-i fiu mereu aproape, ca nici nu-mi pot imagina viata fara ea, caci prietenii sunt un fel de alt eu al tau.

Ca s-o tachinez, i-am reamintit vorba asta: „intr-o zi va trebui sa ma casatoresc si eu. Nu pot fi fericita toata viata!“

Am ras amandoua, dar Ruxi mi-a zis ca, desi gluma i se pare foarte buna, ea simte ca poate sa fie fericita si daca s-ar casatori cu tipul cu care este acum. E ciudat cat de tare a prins-o pe Ruxi relatia cu Robert, care e un barbat de 40 si ceva de ani cu care, de altfel, eu i-am facut cunostinta mai pe la inceputul anului.

Robert este divortat, are doi copii si e cu vreo 15 ani mai mare decat Ruxi, insa Ruxi e topita dupa copiii lui, iar diferenta de varsta nu o deranjeaza absolut deloc.

Desi n-am intrat niciodata in astfel de detalii, Ruxi mi-a dat de inteles ca sexul e perfect intre ei si ca el o face sa rada. Pe sex si pe ras se poate construi o relatie foarte buna, asta-i clar.

Gandurile mele despre casatorie…

Cam in aceeasi situatie sunt si eu cu Vlad, doar ca eu pur si simplu nu am chef de casatorie deocamdata, mi-e suficient ca sunt indragostita si ca totul merge bine intre noi, cu noi.

Cumva mi-e teama sa nu se schimbe ceva in momentul cand semnezi actele alea. Am observat de multe ori ca oamenii casatoriti se poarta de parca fiecare ar fi proprietatea celuilalt sau ca fiecare ar fi proprietarul celuilalt. Or, faza e ca la o relatie trebuie sa lucrezi incontinuu, nu e ca si cum n-ai mai avea nimic de facut la relatia ta dupa ce te-ai casatorit. Aici cred ca e marea greseala a multora dintre cei care se casatoresc, ca nu mai sunt la fel de atenti unul cu celalalt, unul la celalalt. Relatia e ceva ce se construieste incontinuu, niciodata nu poti spune, nici macar dupa zece sau douazeci sau treizeci de ani de stat impreuna, ca, gata, relatia noastra e o constructie finalizata, nu mai avem nimic de facut la ea.

Gresit! Mereu apare cate ceva de facut, mai dai cu var intr-o camera, mai speli geamurile, mai dai cu aspiratorul, mai aerisesti, asa cum si o casa trebuie in permanenta ingrijita. stiu multe cazuri de oameni care au fost ani de zile impreuna si au fost bine-mersi, iar la scurt timp dupa ce s-au casatorit si, eventual, au mai facut si un copil sau doi, au divortat. Asta ma sperie cel mai tare.

Ma rog, daca Ruxi se marita, e clar ca eu o sa fiu domnisoara de onoare, insa o sa ma fac ca ploua cand o sa arunce buchetul ala.

***

Saptamana trecuta am fost cu Vlad la un concert de muzica clasica la Sala Palatului, in cadrul Festivalului George Enescu. L-am vazut in carne si oase pe Zubin Mehta, marele dirijor indian, care e o somitate in domeniu.

Mehta e un barbat in varsta acum, are 81 de ani (casatorit cu o actrita americana, o superbitate in tinerete), insa inca se mai vede ca a fost un barbat misto.

In prima parte, Israel Philarmonic Orchestra, sub comanda lui Mehta, a cantat un concert pentru pian si orchestra de Schumann, iar senzatia serii a fost de departe pianista georgiana Khatia Buniatishvili, o gagica de 30 de ani, cu niste sani imensi, care a aparut pe scena imbracata intr-o rochie rosie, mulata pe corp, care ii acoperea cam o treime din bust.

Din anumite parti ale salii puteai avea iluzia ca la pian canta o femeie in sanii goi. Si canta gagica intr-un mare fel, o pianista absolut senzationala. Lumea a aplaudat ca la balamuc, asa ca tipa a trebuit sa cante doua bis-uri.

La final, l-am intrebat pe Vlad ce i-a placut cel mai mult in afara de sanii pianistei. A ras, n-a zis nimic.

V-am pupat, fetelor. Pe curand!

Izabela

Model de videochat, Izabela are 27 de ani. A terminat o facultate de jurnalism si si-a dat seama prea tarziu ca nu e facuta sa alerge dupa stiri. Pentru ea videochat-ul a fost o curiozitate, cand inca o intretineau parintii. Mai tarziu si-a dat seama ca e un mod de viata, care i-a adus multe beneficii. Este o tipa organizata si foarte sincera cu ea insasi si cu oamenii din jurul ei. Se simte norocoasa ca e inconjurata de o familie si de prieteni care stiu sa faca diferenta intre rau si bine. Deviza ei este urmatoarea: ''toate argumentele impotriva videochat-ului sunt lipsite de logica''. Ea crede ca oamenii trebuie sa gandeasca mai mult cu mintea lor. Pentru ca multi judeca si ataca tot ceea ce este nou pentru ei, ca niste roboti programati sa distruga la nesfarsit.