Videochatul – un job rusinos sau nu?

nu-lasa-proasta-informare-si-parerile-nefondate-sa-te-faca-sa-ratezi-sansa-de-a-te-imbogati-din-videochatVideochat-ul este inca un subiect tabu in Romania, inconjurat de o gramada de idei preconcepute si umbrit de prejudecata celor care nu au informatii reale despre ce inseamna aceasta activitate. Din acest motiv multe modele videochat incearca sa faca asta in secret, alegand sa duca o viata dubla in fata familiei, a prietenilor. Tocmai ca sa evite sa fie etichetate negativ. Acest articol o sa iti demonstreze de ce nu ar trebui sa existe vreo asociere negativa cu videochat-ul, de ce aceasta activitate este ca oricare alta si de ce nu ar trebui sa iti fie rusine ca esti sau ca vrei sa fii model videochat.

Cel mai des se asociaza videochat-ul cu prostitutia, o acuzatie extrem de nefondata. In primul rand, videochatul nu implica in niciun fel contactul fizic cu vreun client (membru), ci reprezinta doar o forma de comunicare prin intermediul unei camere web si conexiuni la internet, indiferent daca presupune sau nu si nuditate.

Mai mult, nuditatea nu este cea care face ca acest job sa fie atat de bine platit si nu este elementul hotarator in evolutia unui model de videochat. Mai importanta este interactiunea in sine, libertatea de a socializa si a fi intimi cu o femeie, fara a avea niciun fel de retineri.

Daca totul s-ar rezuma la goliciune si sex, cu siguranta acestor barbati le-ar fi mult mai simplu sa apeleze la multitudinea de surse cu continut pornografic disponibile pe internet, chiar gratuit.

Nu exista nicio diferenta intre a fi model videochat si a fi hostess, promoter sau animatoare intr-un club. Dimpotriva, celelalte joburi presupun sa accepti o expunere mai mare si mai putin control asupra identitatii si intimitatii tale. Sa nu mai vorbim ca te expui chiar unor hartuiri fizice din partea unor barbati in respectivul club sau cazino, dar si din partea patronilor acestor locatii.

Tine minte ca persoanele care te judeca, sunt persoane prost informate sau deloc informate!

Daca intrebi pe oricine DE CE e rusinos sa faci videochat, vei observa ca, desi primul impuls e sa judece, nu vor avea niciodata argumente.

In zilele noastre exista servicii care sa satisfaca orice nevoi, iar videochatul adult se ocupa de o astfel de nevoie. E vorba de nevoia unor oameni care au resurse financiare consistente, dar carora le lipseste viata personala, socializarea, intimitatea unei discutii fata in fata cu o femeie, sau posibilitatea sa-si impartaseasca gandurile, sentimentele si ideile cu o persoana reala.

Faptul ca esti online, pe camera, nu inseamna ca faci ceva rusinos. Barbatii au oricum fantezii cu tine si daca te vad trecand pe strada sau te intalnesc pe plaja in costum de baie.

Acest gen de job ar trebui incadrat asa cum se cuvine, in categoria celor de tip entertainment. Pana la urma, esti un performer pe un site, la fel cum un actor/o actrita este pe un ecran de cinema/TV. Gandeste-te cate scene nud ai vazut in filme, care ilustrau mult mai mult decat ceea ce face un model videochat?

Intr-un final, la asta se rezuma totul, la ce faci de fapt in fata unei camere, adica destul de putin si nimic imoral. Daca analizezi mai atent, e un rol pe care il joci, in care totul se intampla de comun acord.

Decizia este intr-un final doar a ta!

Cel mai important este sa iei in calcul toate aspectele unui job, inainte sa decizi daca este sau nu rusinos sa-l practici. Tine cont de propriile principii si dorinte si nu de cele ale persoanelor din jurul tau.

Indiferent ce ai alege sa faci, mereu se vor gasi persoane care sa-ti puna la indoiala principiile dupa care te ghidezi.

Evident ca exista si riscuri. Activitatea asta nu presupune doar sa te asezi in fata unui PC si sa te astepti ca banii sa inceapa sa curga. Din contra, necesita multa disciplina, determinare si motivatie, insa si avantajele sunt pe masura.

Pe langa faptul ca poti ajunge la venituri la care in alta meserie ai ajunge doar dupa 10 ani, ai libertatea unui program fexibil, nu ai un salariu fix, deci depinde de tine daca vrei sa castigi mai mult.

De asemenea, iti dezvolti abilitatile de comunicare, cunostintele de limba engleza si nu numai. Inveti sa ai incredere in tine, sa te apreciezi mai mult si ai libertatea sa incepi sau sa renunti oricand iti doresti.

Merita sa te gandesti atent inainte sa iei o hotarare in ce priveste videochat-ul si sa te asiguri ca ai luat decizia potrivita pentru tine si nu pentru a-i multumi pe cei din jur.

Vino la noi la studio sa discutam mai multe, sa vedem daca o cariera de model videochat ti se potriveste. 

Alexandra Botea

Alexandra Botea, trainer Standard Studio, este pasionata de munca ei si pune foarte mult suflet in colaborarea cu fiecare model. Cauta si gaseste solutii pentru fiecare problema cu care se confrunta. Increderea pe care modelele o au in ea este rasplatita intotdeauna prin sustinerea continua si rabdarea cu care le explica si le invata secretele succesului in aceasta activitate.