La barfa cu Izabela – Episodul 17

 

Am citit cu multa ingrijorare si preocupare, vorba presedintelui Iohannis, despre trista propunere a fanilor Denisei Raducu, de care auzisem, dar pe care n-am ascultat-o niciodata, ca aceasta sa fie trecuta in randul sfintilor din Calendarul crestin-ortodox.

Fata canta manele si a murit de curand de cancer. Dumnezeu s-o odihneasca! Am vazut ca s-a facut si o petitie publica in acest sens, motivarea fiind asta:

Propunem ca ingerul care a murit duminica dimineata sa fie sanctificata! Un om de o bunatate fara margini! Denisa Raducu merita sa isi gaseasca loc in calendarul ortodox, pentru cat de mult a daruit oamenilor si pentru cat de mult a suferit in ultimele luni de viata“.

Intre timp, petitia asta a disparut de pe site-ul www.petitieonline.com, probabil ca s-au prins si aia ca aceasta initiativa era de un ridicol suprem. Nu ma indoiesc ca biata Denisa a adus multa bucurie in viata multor consumatori de muzica de manele, insa de aici si pana la canonizare e cale lunga. N-am auzit ca englezii sa fi facut petitii de canonizare a lui David Bowie sau a lui Amy Winehouse sau a lui Freddie Mercury, ca sa dau doar cateva exemple.

Bine, pe mine nu m-ar deranja deloc ca Denisa sa fie canonizata. Probabil ca, daca s-ar intampla asta, calendarul crestin-ortodox ar fi mult mai colorat, dar asta ar deschide poarta catre multe canonizari viitoare. Sfantul Salam, Sfantul Adrian Copilu Minune, Sfantul Guta sau Sfantul Fuego ar trebui sa apara si ei la un moment dat in calendarul crestin-ortodox, caci si ei au adus si inca aduc bucurie multor oameni.

Bine, si Liviu Dragnea ar trebui canonizat, la cat bine le-a facut prietenilor si rudelor pe care i-a imbogatit din contracte cu statul, ca sa nu mai zic de tot felul de fufe cu doi neuroni pe care le-a bagat prin Parlament si Guvern. Hai ca e misto in Romania, nu te plictisesti niciodata.

***

Mi-a mai atras atentia in ultima vreme cazul unui nefericit pe nume Liviu Pop, un agramat de o prostie infioratoare, ma scuzati ca ma exprim asa, dar asta e varianta banda, pot si mai rau.

Pop e ministrul Educatiei. Vorbeste ca vai de capul lui. A postat la un moment dat pe Facebook o poza cu el pe patul de spital, zicand ca s-a operat la „genunche“. La genunche, auzi! Mai ramane sa se opereze si la paduche.

Ministrul asta, care intr-o tara normala ar fi fost cel mult badigard la metrou, vrea acum manuale de dirigentie, de sport si de mai nu stiu ce. Bai, nene, dar un manual despre cum sa ai noroc in conditiile in care esti prost gramada nu vrea sa faca? Sau un manual de furat n-ar merge? Ca tot e furatul sport national. Sau un manual despre cum sa te operezi la genunche singur, in baie?!

Iertati-ma, fetelor, ca m-am enervat putin, caci chiar m-am enervat, dar cand vad atata prostie in jur, iar unii nu doar ca sunt prosti, dar ne mai si conduc, imi vine sa-mi iau campii. Norocul meu e ca ma calmez repede, mai ales ca acum sunt mega-indragostita, Vlad ma face foarte fericita, ceea ce va doresc si voua.

Hai, v-am pupat! Pe curand!

 

 

 

 

Izabela

Model de videochat, Izabela are 27 de ani. A terminat o facultate de jurnalism si si-a dat seama prea tarziu ca nu e facuta sa alerge dupa stiri. Pentru ea videochat-ul a fost o curiozitate, cand inca o intretineau parintii. Mai tarziu si-a dat seama ca e un mod de viata, care i-a adus multe beneficii. Este o tipa organizata si foarte sincera cu ea insasi si cu oamenii din jurul ei. Se simte norocoasa ca e inconjurata de o familie si de prieteni care stiu sa faca diferenta intre rau si bine. Deviza ei este urmatoarea: ''toate argumentele impotriva videochat-ului sunt lipsite de logica''. Ea crede ca oamenii trebuie sa gandeasca mai mult cu mintea lor. Pentru ca multi judeca si ataca tot ceea ce este nou pentru ei, ca niste roboti programati sa distruga la nesfarsit.