Tot ce trebuie sa stii despre metoda de plata Paxum

Plata prin card este cea mai avantajoasa metoda de plata in videochat, dar si cea mai populara printre modele, pentru ca banii intra in fiecare zi de vineri, direct in contul personal, fara alte batai de cap. Recent, Paxum a devenit principala metoda de plata a site-urilor de videochat.

Pentru ca am tot primit intrebari si multe persoane au nelamuriri legate de noua metoda de plata, revenim cu un articol in care sa lamurim toate aspectele, pe larg.

O sa afli din acest articol:

  • Ce este metoda de plata Paxum?
  • Ce este cardul Paxum?
  • Cum sa-ti faci cont Paxum?
  • Ce trebuie sa faci pentru aprobare prioritara?
  • Cum soliciti card Paxum?
  • Cat dureaza emiterea cardului?
  • Ce costuri implica tranzactiile prin Paxum?
  • Tutorial video – Cum sa-ti creezi contul si sa soliciti cardul Paxum, pas cu pas

Ce este metoda de plata Paxum

Paxum este un sistem de plati international, pus la dispozitie modelelor de videochat ca metoda de plata prin care isi pot incasa veniturile generate pe streamate.com. Pana de curand, modelele isi primeau incasarile prin sistemul First Choice Pay, insa acesta si-a intrerupt colaborarea cu banca Choice Bank, cea care emitea cardurile. Asadar a fost nevoie de o alternativa prin care modelele sa isi primeasca banii la fel de repede si usor, ca pana acum. 

Metoda de plata Paxum functioneaza ca orice alt cont bancar si poate fi folosita pentru:

  • a transfera bani direct in contul tau personal in lei, prin transfer EFT sau in dolari, prin transfer SWIFT;
  • a transfera bani direct pe cardul de credit in lei, care poate fi al tau sau a oricarei alte persoane.
  • a retrage bani si a efectua plati cu cardul Paxum, atasat contului bancar, la fel ca orice alt card Mastercard sau Visa;

Tranzactiile in Paxum pot fi efectuate imediat dupa aprobarea contului, iar procesul de emitere si livrare a cardului dureaza in jur de 21 de zile. Toate detaliile legate de tranzactii, comisioanele percepute si beneficiile contului Paxum se regasesc mai jos. 

Ce este cardul Paxum?

Cardul Paxum este un card ca oricare altul si poate fi folosit la orice bancomat sau pentru a plati cu cardul in magazine. Cardul este asociat unui cont care are ca date de inregistrare adresa de email personala a modelului si o parola aleasa de aceasta. Modelul este responsabil pentru crearea contului si solicitarea cardului si este singura persoana care le poate accesa.

Cum creezi contul Paxum?

Intra in contul tau de model, in sectiunea “Payment info“, bifeaza optiunea Paxum din lista “Select payment method” si urmeaza pasii de creare a contului Paxum.

Ca sa te inregistrezi pentru un cont, acceseaza pagina oficiala paxum.com, apasa pe butonul Register si alege optiunea “Open Personal Account”.

Va trebui sa completezi o serie de date personale si sa alegi o parola. Apoi va trebui sa iti validezi identitatea cu unul dintre documentele acceptate. Asigura-te ca toate datele introduse sunt corecte si fii atenta la intrebarea de securitate. Iti va fi de ajutor pe viitor, in cazul in care va trebui sa-ti recuperezi contul.

La urmatorul pas va trebui sa iti estimezi veniturile lunare si sa precizezi sursa de venit. Completeaza la sursa de venit “Weekly online payments from Streamate” si ca motiv al deschiderii contului “Receiving weekly online payments”. Daca nu stii cam care ar putea fi castigurile tale lunare, seteaza o medie de 300 de dolari pe saptamana, adica 1.200 de dolari lunar.

O sa urmeze o serie de casute de bifat cu YES/NO, dupa caz, apoi va trebui sa iti introduci numarul de telefon. Asigura-te ca numarul de telefon introdus este corect si ca ai acces imediat la el, deoarece in scurt timp vei primi un cod de confirmare prin sms. Apoi, pe adresa personala de mail o sa primesti un link unic de confirmare a contului. Urmeaza acest link inainte de a te loga pentru prima data in contul tau Paxum.

Dupa aceea, o sa intri in contul nou creat ca sa incarci documentele necesare verificarii si aprobarii contului. Vei avea nevoie de buletin sau pasaport, si, dupa caz, de documente suplimentare ca sa iti dovedesti adresa de resedinta. (Gasesti toate detaliile in tutorialul video).

Din momentul in care documentele au fost incarcate, poate dura pana la 72 de ore (cu exceptia zilelor de weekend) pana la verificarea completa a contului. Doar dupa ce contul tau Paxum a fost verificat si aprobat, vei putea primi plati.

Ce trebuie sa faci pentru aprobare prioritara?

Un beneficiu oferit doar modelelor Standard Studio este ca au prioritate la aprobarea metodei de plata Paxum. Cei de la site vor interveni pentru urgentarea aprobarii aplicatiilor Paxum, astfel modelele Standard Studio o sa fie scutite de mult timp pierdut sau intarzieri ale platilor.

Daca ti-ai facut singura aplicatia Paxum, trimite-ne prin email la info@standardstudio.ro numele complet si adresa de email folosita pentru aplicatie, ca sa te includem pe lista prioritara de aprobare.

Daca ai fost ajutata de un trainer sa iti faci aplicatia, ne poti spune direct, fie personal, la receptie, fie prin email.

Ca sa incepi sa primesti incasari, este necesar sa asociezi contul tau Paxum cu contul de model. Acest lucru se poate face doar dupa ce ai primit e-mail care sa iti confirme verificarea completa a contului Paxum. Poti sa-ti verifici si tu statusul, care iti va aparea mereu in dreapta, sus.

Ca sa-ti asociezi contul de pe Streamate cu contul Paxum, acceseaza sectiunea Payee de pe contul de model, bifeaza optiunea PAXUM, introdu adresa de e-mail cu care te-ai inregistrat pe Paxum, apoi parola contului de model si apasa butonul SAVE.

Din momentul confirmarii vei putea incepe sa primesti incasarile in contul tau Paxum, atata timp cat atingi suma minima de 100$ pe saptamana. Standard Studio nu intermediaza plati, asa ca modelele se pot baza garantat pe banii afisati in contul lor.

Odata incasati banii, poti opta oricand pentru trimiterea lor in contul tau bancar deschis la o banca din Romania.

Alternativ, daca doresti sa folosesti cardul de debit Paxum, trebuie sa astepti pana cand il primesti ca sa iti scoti banii de la ATM.

Important de retinut este ca trebuie sa soliciti cardul prin completarea unui formular, nu se emite automat la crearea contului Paxum.

Cum soliciti card Paxum?

In momentul in care ai primit e-mail care sa iti confirme verificarea completa a contului Paxum, poti comanda cardul direct din contul tau personal Paxum, din sectiunea Apply for Card.

Costul emiterii unui nou card este de $44.95 – suma care va fi retrasa imediat dupa finalizarea comenzii. Asadar, balanta ta va fi pe minus pana in momentul in care primesti primele incasari.

Cat dureaza emiterea cardului?

Octav Moise, CEO Paxum, ne spune ca procesul dureaza intre 2 si 4 saptamani. Practic emiterea cardului dureaza 10 zile, iar livrarea standard inca 1-2 saptamani, in total, in jur de 21 de zile. In cazul in care doresti livrarea cardului mai repede, poti alege Express Shipping in momentul plasarii comenzii, serviciu care costa $95 si iti primesti cardul in termen de 3 zile lucratoare.

Desi timpul estimativ de livrare a unui nou card este destul de lung, poti incepe totusi sa primesti incasari in contul tau Paxum inca din primul moment in care a fost aprobat. Odata ce ai primele incasari in cont, Paxum iti pune la dispozitie mai multe metode de retragere pe care le poti folosi ca alternative pana iti soseste cardul.

Cea mai comuna metoda alternativa este prin transfer EFT – adica retragerea banilor intr-un cont bancar personal. Taxa pentru acest tip de operatiune este de $5 in cazul retragerii fondurilor intr-un cont in lei, sau $50 in cazul retragerii fondurilor intr-un cont in dolari.

In cazul ambelor variante, termenul estimativ de finalizare a transferului este de 5 – 7 zile lucratoare.

Ce costuri implica tranzactiile prin Paxum?

Mai jos ai o lista cu principalele comisioane percepute de Paxum, ca sa-ti faci o idee mai clara. Inainte sa retragi bani sau sa efectuezi anumite tranzactii, trebuie sa iti transferi banii necesari (oricat doresti tu) din contul Paxum, pe cardul Paxum.

Comisioane pentru transferuri bancare:

  • Transfer de la/catre detinatorul altui cont Paxum: $0.25
  • Transfer catre alt card in afara de Paxum detinut de tine (se transfera direct in lei): $6 + 3%

Comisioane pentru cardul Paxum Prepaid:

  • Eliberarea cardului: Gratuita
  • Comision de administrare anual: $44.95
  • Transfer din contul curent in cardul Prepaid: $0.25
  • Retragere numerar in alta moneda: $2 + rata de schimb valutar a bancii
  • Plati prin POS: Gratuit
  • Livrarea cardului la adresa indicata: Gratuita

Poti sa vezi lista completa de comisioane AICI.

IMPORTANT! Contul in care trimiti banii trebuie neaparat sa fie pe numele tau. Limita retragerilor in lei de pe cardul Paxum este de 3.000 USD/zi, adica 90.000 USD/luna.

Tutorial video – Cum sa-ti creezi contul si sa soliciti cardul Paxum, pas cu pas

Tutorialul de mai jos te ghideaza pas cu pas in setarea metodei de plata Paxum pentru contul tau de model. Urmareste videoul si vezi cum trebuie sa procedezi ca sa iti creezi contul si sa soliciti cardul Paxum:

Daca ai intrebari sau nelamuriri, scrie-ne un email sau intreaba un trainer. Cautam constant cele mai bune solutii pentru ca modelele Standard Studio sa aiba incasari cat mai mari, iar banii sa fie trimisi fara intarzieri. Ca intotdeauna, suntem aici sa te ajutam, asa ca nu ezita sa ne contactezi cu orice intrebare!

Irina Popescu

Irina este membra fondatoare a filialei Standard Studio din Romania si directorul companiei, fiind un excelent administrator si expert in metoda de training American Standard, fiind personal responsabila pentru succesul a peste o mie de modele Standard.