Violenta impotriva femeilor nu are justificare!

stop-violentei

 

Deja celebrul caz din Vaslui ne-a revoltat pe toate si ne alaturam si noi campaniei #NuinseamnaNU, pentru a fi alaturi nu numai de aceasta fata, dar de toate femeile din Romania care indura zilnic abuzuri verbale si fizice din partea unor brute, pentru ca barbati nu pot fi numiti, care umbla libere pe strazi.

Pentru ca activam intr-un domeniu controversat si blamat de multa lume, intelegem foarte bine ce inseamna sa fii expusa la astfel de abuzuri si speram sa vedem o schimbare in viitorul apropiat.

Luptam zilnic pentru a deschide mintile oamenilor pe de o parte, aratandu-le ca nu poti judeca dupa aparente si ca fiecare femeie are aceleasi drepturi in societate ca barbatii, iar pe de alta parte, sa incurajam barbatii sa apeleze la alternative legale si nedaunatoare.

Probabil ca daca am fi un popor mai putin pudic si am vedea sexul ca un act natural si fiziologic, asa cum este, ar fi mai putine astfel de cazuri si, in cazul in care se intampla, fetele abuzate ar avea mai mult curaj sa faca reclamatie, fara a se supune riscului de a fi acuzata ca „si-o merita”.

 

 

Echipa de modele videochat Standard Studio se declara solidare cu eleva de 18 ani din Vaslui care a fost violata de 7 bestii. Iata mesajele fetelor noastre:

 

 

“Noi, modelele de videochat de la Standard Studio, protestam impotriva actelor de violenta fizica si verbala carora femeile din Romania le cad victime. Totodata, sintem revoltate de ceea ce i s-a intimplat elevei din Vaslui, care, dupa ce a fost violata, anul trecut, de sapte bestii, este in continuare „violata“ de Justitia din Romania care i-a pus in libertate pe cei sapte criminali. Violul este crima, iar toleranta la crima este dovada ca traim intr-o societate bolnava.”

 


“Nu inteleg reactiile persoanelor care incearca sa dea vina pe aceasta fata nevinovata. Nimeni nu si-ar putea dori sa i se intample asa ceva si mai ales nu exista niciun tip de comportament prin care o fata sa dea de inteles ca ar dori asa ceva.
Este o supravietuitoare si o curajoasa pentru ca a reclamat la Politie atacul acesta ingrozitor si sper ca vinovatii sa primeasca o pedeapsa la fel de grava ca si fapta lor!”

 

“Noi, modelele de videochat de la Standard Studio, sintem de parere ca:

– frumusetea nu este o invitatie la viol;

– tineretea nu este o invitatie la viol;

– senzualitatea nu este o invitatie la viol;

– o fusta scurta purtata de o femeie nu este o invitatie la viol.

Nici macar nuditatea nu este o invitatie la viol.”


“Stiu foarte bine ce inseamna sa fi hartuita in mod repetat de persoane de sex masculin. Orice ai face, oricum te-ai imbraca sau comporta, ca femeie esti mereu expusa si vulnerabila.”

 


“Activitatea de model videochat mi-a atras foarte multe critici si mai ales reactii violente din partea baietilor care ma cunosc. Toti au tras concluzia ca sunt “curva” daca fac aceasta activitate si de multe ori am fost foarte aproape de situatii in care sa fiu abuzata.
Nimeni nu intelege ca, indiferent daca unei fete ii place la un moment dat sa fie admirata, sau are o cariera care presupune sa se expuna pentru a castiga bani FARA A FI VREODATA ATINSA SAU IN CONTACT DIRECT cu clientii, asta nu inseamna ca vrea sa fie molestata sau macar se gandeste la sex. Numai o bestie gandeste asa.”

 


“Acesti indivizi ar fi fost bine sa mearga la doctor sa se trateze la cap. Acum este prea tarziu si este pacat ca aceasta fata a avut de suferit si probabil va suferi toata viata.”

 


“Prin activitatea mea de model videochat am cunoscut online foarte multi barbati care aveau fantezii ciudate, unii chiar violente. In loc sa si le manifeste in viata de zi cu zi si sa se ajunga la astfel de situatii, ei se descarca online si scapa de obsesii. Opinia publica are o parere negativa despre activitatea de model videochat, dar ceea ce nu se stie este ca de multe ori oamenii vorbesc cu noi ca la psiholog si se vindeca de psihoze sau comportamente deviante.
Pacat ca acesti indivizi nu au inteles ca sunt bolnavi si nu s-au tratat inainte ca aceasta tragedie sa se intample.”

 

“Judecatorii trebuie sa aplice legea in acest caz. Asa cum noi nu sintem scutite de plata taxelor si impozitelor, la fel nici cei sapte violatori nu trebuie scutiti de rigorile legii. Judecatorii care i-au eliberat pe cei sapte violatori sint platiti si din banii nostri. Noi nu vrem ca banii pe care ii platim noi la buget sa ajunga la niste judecatori care pun violatorii in libertate. Noi ne platim taxele si impozitele si pentru ca judecatorii sa aplice legea corect. “


Odata cu acest caz, lansam si un apel catre toate persoanele sa judece mai putin si sa manifeste mai multa toleranta pentru cei din jur. Nu poti sti nimic despre o persoana la o simpla privire, nici macar la o scurt dialog.

Sunt multe guri care afirma ca fata nu era chiar usa de biserica, insa indiferent de alegerile pe care le-a facut in viata, bune sau rele, nimic nu justifica gestul violatorilor. NU inseamna NU!

Alatura-te si tu campaniei si distribuie articolele publicate pentru a incuraja fetele abuzate sa mearga la politie si pentru a le arata sprijinul tau.

Impreuna putem contribui la vindecarea sufletelor afectate si la reducerea cazurilor de viol la nivel national!

Irina Popescu

Irina este membra fondatoare a filialei Standard Studio din Romania si directorul companiei, fiind un excelent administrator si expert in metoda de training American Standard, fiind personal responsabila pentru succesul a peste o mie de modele Standard.