La barfa cu Izabela – Episodul 12

 

De minivacanta asta de Rusalii am fost impreuna cu Ruxi, doar noi doua, la Timisoara. M-am si mirat cand mi-a zis Ruxi ca sa dam o fuga la Timisoara, n-am inteles de ce Timisoara, iar ea mi-a zis ca a gasit bilete ieftine la avion si ca e si un festival misto de muzica acolo, asa ca de ce nu?!

Nu mai fusesem la Timisoara pana acum, si nu imi pare deloc rau ca am mers, orasul mi-a placut foarte mult, la fel si oamenii. Bine, cu Ruxi pot merge si la Cuca Macaii sau la Bolintin Deal, ca noi doua ne distram oricum, oriunde-am fi.

Cel mai tare ne-am distrat pe avion. A fost prima oara cand am zburat cu compania low-cost Ryanair si nu stiu daca voi avea chef sa mai zbor vreodata cu ei. La dus, avionul a facut ca toti dracii, ba o lua aiurea in sus, ba in jos, mi-a venit sa si vomit, probabil ca pilotii jucau table in timp ce pilotau avionul.

Dupa ce avionul s-a asezat pe o traiectorie cat de cat normala, au inceput insotitorii de bord sa ne faca tot felul de oferte de nerefuzat, ba nu stiu ce bauturi, ba sandwich-uri care mai de care mai grozave, ba tot felul de parfumuri, de aveam senzatia ca suntem la teleshopping.

Toate preturile erau in euro si nu puteai plati decat cu euro sau cu cardul. Cel mai tare m-a amuzat cand am vazut ca unul dintre parfumurile pe care le vindeau erau marca „Eternity“. Sa vinzi parfumuri „Eternitatea“ intr-un avion care face ca toti dracii, mi s-a parut de un umor negru nebun.

Chestia asta insa chiar avea sens: daca tot e sa cazi cu avionul, macar sa te dai inainte cu niste parfum „Eternitatea, sa stii o treaba. N-am cumparat nimic, nici eu, nici Ruxi, dar ne-am dat cu toate testerele pe care le aveau acolo, asa, din razbunare.

In Timisoara era cald si frumos, ne-am plimbat mult pe strazile alea pietonale pline de terase si de lume, ne-am plimbat pe malul Begai, am intrat si intr-o librarie superba, La Doua Bufnite, am si stat de vorba cu cele doua gagici, Raluca si Oana, care sunt proprietarese acolo.

Eram curioasa daca faza asta cu cartile poate sa fie o afacere profitabila, mi-au zis ca da. M-am bucurat sa aud asta, mai ales ca in Romania lumea nu prea citeste carti,. Dupa care, seara, ne-am dus undeva la un capat al orasului, la Muzeul Satului, unde era festivalul ala de muzica, Revolution.

Ne-am plimbat pe-acolo, mutandu-ne de la o scena la alta, am prins un pic din concertul Suie Paparude de la scena mare, dupa care au cantat tipii de la Dubioza kolektiv, unul dintre ei tot zicea intr-o romana stricata: „Faceti galagie!“.

***

La un moment dat, au venit la noi doi tipi care se vedea de la o posta ca vor sa ne agate. Unul dintre ei mi-a zis la ureche ca sunt frumoasa si ca sa bem ceva impreuna, i-am zis ca faptul ca sunt frumoasa nu e chiar un motiv sa bem ceva impreuna. M-am uitat la Ruxi si nici ea nu parea sa aiba prea mare chef de tipul care incerca sa o vrajeasca in harmalaia aia in care abia reuseai sa te intelegi om cu om. I-am lasat balta pe baieti si ne-am vazut de ale noastre.

Faza asta cu agatatul e o problema destul de dificila pentru multi barbati. Cand vezi o tipa frumoasa, e complet aiurea sa te duci sa ii spui ca e frumoasa. Adica pe mine ma lasa complet rece. OK, stiu ca sunt frumoasa, crezi ca aflu acum de la tine ca sunt frumoasa?!

Si, daca imi spui ca sunt frumoasa, in conditiile in care toate tipele frumoase stiu foarte bine ca sunt frumoase, ce-ar trebui sa fac?! Sa mi-o trag cu tine doar pentru ca mi-ai spus ceva ce stiu deja? Sau ar trebui sa iti fiu recunoscatoare ca te-ai prins ca sunt frumoasa?! Hai, frate, e nevoie de ceva mai mult, e nevoie de putina imaginatie ca sa starnesti interesul unei femei! Trebuie sa imi spui ceva amuzant, ceva interesant, fa-ma sa rad, povesteste-mi ceva misto, nu imi spune ca sunt frumoasa, ca asta nu e deloc interesant pentru mine.

Ruxi zice ca pentru ea e OK sa i se spuna ca e frumoasa, ca nu o deranjeaza, zice „mersisi merge mai departe. Da, e OK sa ti se faca un compliment. Dar cu un compliment nu se face primavara in dormitor, asa ca barbatii care vor sa cucereasca o tipa trebuie sa faca mai mult.

Ne-am intors de la Timisoara tot cu Ryanair, avionul a zburat mult mai OK de data asta, insa teleshopping-ul a fost la fel de naspa, asa ca si eu si Ruxi, ca sa nu mai auzim poeziile comerciale pe care le debitau insotitorii de bord, ne-am pus casti pe urechi si am ascultat muzica. Una peste alta, a fost foarte bine.

V-am pupat, fetelor! Pe curand!

Izabela

Model de videochat, Izabela are 27 de ani. A terminat o facultate de jurnalism si si-a dat seama prea tarziu ca nu e facuta sa alerge dupa stiri. Pentru ea videochat-ul a fost o curiozitate, cand inca o intretineau parintii. Mai tarziu si-a dat seama ca e un mod de viata, care i-a adus multe beneficii. Este o tipa organizata si foarte sincera cu ea insasi si cu oamenii din jurul ei. Se simte norocoasa ca e inconjurata de o familie si de prieteni care stiu sa faca diferenta intre rau si bine. Deviza ei este urmatoarea: ''toate argumentele impotriva videochat-ului sunt lipsite de logica''. Ea crede ca oamenii trebuie sa gandeasca mai mult cu mintea lor. Pentru ca multi judeca si ataca tot ceea ce este nou pentru ei, ca niste roboti programati sa distruga la nesfarsit.